torstai 4. tammikuuta 2018

Prinsessa kääretorttu maistuu kuin pala leivosta (helppo ohje)

 
 
POHJA
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
 
TÄYTE
2 dl vispikermaa
1 prk (200g) sitruunalla maustettua rahkaa
0.25 dl sokeria
1,5 dl vadelmahilloa
 
KUORRUTE
1 pkt (250 g )marsipaania (Kuorrute on erilainen eri väreillä!)
 
POHJA: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kuivat aineet siivilöidään joukkoon.
Jauhot sekoitetaan taikinaan kevyesti nostaen, ei enää vispaamalla.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
200 astetta / 10 minuuttia.
Käännä paistunut levy leivinpapereineen  sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.
Irrota päälipaperi irti rauhallisesti.
TÄYTE: Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sitruunarahka ja sokeri.
Levitä jäähtyneen kääretortun päälle vadelmahillo ja sen päälle siruunakerma.
Kääri torttu napakaksi rullaksi  ympärillä oleva leivinpaperin avulla.
Anna kääretortun olla jääkaapissa jonkin aikaan.
Kuorrutteen voi laittaa seuraavanakin päivänä.
KUORRUTE: Pehmitä marsipaanipalaa ensin käsissäsi.
Kauli siitä leivinpaperin päällä kääretortun kokoinen ohut levy.
(Marsipaanin ei tarvitse riittää kääretortun alapuolelle.)
 
Kyl vaan oli nii helppo tehrä ja oli muuten hyvä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti